+32 487 759 758

U bent hier

Info kantoor

WAAROM KIEZEN VOOR IMMO DOCKX...

Een eigendom kopen of verkopen is één van de belangrijkste beslissingen die men kan nemen.
Daarom kan je beter eerst vooraf degelijk advies vragen aan een erkend vastgoedmakelaar.
Hij zal in samenwerking met uw notaris uw belangen behartigen.

Bij immo Dockx bent U geen nummer, maar een klant met een eigen verhaal.
Wij werken op maat en naar uw specifieke behoeften.
Zaakvoerder Werner Dockx heeft 20 jaar ervaring in de vastgoedsector, is gediplomeerd B.I.V. Vastgoedmakelaar-Bemiddelaar.
Wij staan garant voor degelijk advies, een professionele en gratis schatting en natuurlijk... een succesvolle verkoop!

Bel ons voor meer info: 0487/ 759 758
Wij komen ook vrijblijvend bij u langs voor info & advies.

Bij ons kan U terecht voor: " vakkundig advies, verkoop, verhuur en realistische schattingen van alle onroerend goed. "

Bel voor volledig vrijblijvend gratis waardebepaling van uw eigendom ( 7/7 ) 0487 / 759 758

email : infoatimmodockx [dot] be

WAAROM KIEZEN VOOR EEN VASTGOEDMAKELAAR ?

De vastgoedmakelaar is een professional met een wettelijk beschermde titel. ( B.I.V. ) en erkend door het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars. Hij heeft een diploma behaald en laat zich permanent bijscholen om de wetgevingen op te volgen.

Zijn taak bestaat erin u te begeleiden en wegwijs te maken in het beheer van uw vastgoed of u te omringen met specialisten.

Bij verkoop of verhuur:

 • waardeschatting van uw vastgoed,
 • presentatie van uw pand bij zijn klanten,
 • onderhandelingen met potentiële klanten,
 • hulp bij het opstellen van documenten.

Bij aankoop:

 • waardeschatting volgens de staat van het vastgoed
 • kwaliteit van de investering
 • de onderhandeling, aanvragen attesten
 • Het opmaken van de documenten.
 • Door een beroep te doen op een ervaren vastgoedmakelaar schept u bij voorbaat een sfeer van vertrouwen tussen beide partijen. De makelaar is immers gewend aan onderhandelingen waarbij hij een bevredigende tussenweg moet vinden tussen uiteenlopende belangen.
 • Tevens is hij cruciaal voor het vaststellen van een optimale prijs bij verkoop of verhuur. Hij is immers als geen ander perfect op de hoogte van vraag en aanbod in de vastgoedsector.

De voordelen van een goede vastgoedmakelaar !
Een snelle, probleemloze verkoop !
De vastgoedmakelaar zet alle noodzakelijke stappen voor de verkoop van uw eigendom en blijft permanent beschikbaar.

Via zijn uitgebreide netwerk van contacten brengt hij snel en gericht de juiste doelgroep in kaart en kan hij die meteen bewerken. Zo brengt hij uw vastgoed onder de aandacht van een zo groot mogelijk aantal potentiële kopers.

Aanwezig op alle fronten

Zijn beschikbaarheid is stukken hoger dan die van een particulier. Bovendien beschikt hij over gespecialiseerde technologie om snel en makkelijk advertenties te plaatsen in tal van media. En natuurlijk is hij te allen tijde te bereiken en te bevragen door u en alle potentiële kopers of huurders.

Schatting

Een van zijn sterkste pluspunten is zijn ervaring in de vastgoedmarkt. Daardoor kent hij precies de huur- of verkoopwaarde van een pand, waardoor sneller een overeenkomst kan worden gesloten. Doordat hij betaald wordt door de eigenaar, streeft hij een maximale prijs en een snelle afhandeling na. Zijn honorarium ligt dan ook heel vaak onder de kosten die een particulier zich, uit onwetendheid of omwille van vele onnodige verplaatsingen, moet getroosten om zelf tot een verkoop of verhuur te komen. Het is altijd moeilijk de precieze waarde van een pand in te schatten. Er spelen veel factoren mee, zoals de opkomst of teneergang van een wijk en andere vluchtige tendenzen. Slechts na vele jaren in het vak weet men die juist te onderkennen. Die ervaring maakt de grootste toegevoegde waarde van een vastgoedmakelaar uit.

Professionele onderhandelaar

De vastgoedmakelaar weet ook precies hoe hij een pand moet aanprijzen, waardoor het sneller verhandeld wordt. Hij weet ook hoe hij een veelbelovende onderhandeling tot een goed einde moet brengen: iets wat je alleen maar kan door een goed inzicht in de mogelijkheden van elke partij. Zonder die ervaring is het gevaar op gemiste kansen een flink stuk hoger.

In dienst van uw belangen

Psychologie en efficiëntie. Door zijn inzicht in de vastgoedmarkt weet een makelaar snel de interessante partijen van de oninteressante te scheiden aan de hand van factoren als budget en dergelijke. Daardoor vermijdt hij u de onnodige verplaatsingen en bezoeken die u zich wellicht had moeten getroosten wanneer u de verhuur of verkoop van uw pand in eigen handen had genomen.

Administratieve competentie

Bij een vastgoedtransactie komen flink wat kleine lettertjes en wetgevingen te pas. Door zijn ervaring en expertise weet de vastgoedmakelaar precies waarop hij moet letten. Bovendien helpt hij u ook onafhankelijk verder bij de contacten die u hebt met banken en notarissen, enzovoort.

Het beroepsinstituut van vastgoedmakelaars (BIV) ( www.biv.be )

Om het beroep van vastgoedmakelaar uit te oefenen moet men ingeschreven te zijn bij het BIV, het advies- en controleorganisme voor vastgoedprofessionals. Dankzij het BIV heeft het beroep een goede reputatie gekregen. De makelaars dienen namelijk een strikte deontologie te onderschrijven en te beantwoorden aan een reeks verplichtingen, waaronder:

 • Een specifieke beroepsopleiding (3 jaar)
 • Een permanente beroepsopleiding ( jaarlijks )
 • Het inschrijven op een beroepsverzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid.
 • Een veilige "derdenrekening" openen voor veilige transacties.

Persoonlijke verantwoordelijkheid

De makelaar moet erkend zijn door het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV). Dat houdt in dat hij verplicht is zich te houden aan de professionele deontologie. Hij moet ook een beroepsverzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid aangaan. De makelaar is persoonlijk aansprakelijk: hij kan zich enkel als fysieke persoon verzekeren, of hij nu zelfstandige is of bij een agentschap werkt.

Rendabel

In ruil voor zijn diensten vraagt een vastgoedmakelaar uiteraard een commissieloon. Dat bestaat uit een vooraf duidelijk afgesproken commissie op de verkoop of verhuur, die u pas moet betalen als de transactie succesvol is verlopen.
Geen verkoop is geen kosten !!!

Vriendelijke groeten,

Werner Dockx
zaakvoerder Immo Dockx BV
Erkend vastgoedmakelaar-Bemiddelaar B.I.V.
Zimmerplein 16
B- 2500 Lier
mobile: +32(0)487/ 759.758
infoatimmodockx [dot] be
www.immodockx.be